Siel by Tohani Romania castiga premiul pentru Cel Mai Bun Film Corporate la Festivalul International de Film dedicat vinului din Champagne, Franta

Siel by Tohani România este prima producție românească nominalizată și premiată în cadrul la Œnovidéo et Terroirs d’Images, care a avut loc în perioada 28 iunie – 1 iulie 2018 în Franța în Epernay, Champagne. Cu o selecție de peste 100 producții foto-video din 16 țări și un istoric de 25 ani, Oenovideo este cel mai vechi și renumit festival internațional de film și fotografie destinat lumii vinului.

Producția Siel, realizată printr-o colaborare dintre Tohani România și Mediaholic Studio în 2017, a fost desemnată de juriul Oenovideo-Pro – secțiunea „Techniques & d’Entreprise » cel mai bun film corporate din competiție. Festivitatea de premiere va avea loc la Paris, în cadrul renumitului Palais du Luxembourg, pe data de 17 octombrie 2018.

De la apariția sa în 1895, cinematografia și-a legat destinul de Champagne. Una dintre primele producții cinematografice ale fraților Lumière a fost realizată în 1896 pentru o mare marcă din Champagne. 123 ani mai târziu, cea de-a 25-a ediție a festivalului Oenovideo va fi gazduită în Epernay, în cadrului teatrului istoric Gabrielle Dorziat. Între fiecare sesiune de proiecții, participanții la festival au descoperit tezaurele înscrise pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO din Champagne și au participat la vizite în crame, concerte, spectacole stradale și focuri de artificii.

Siel (s. Afrikaans): suflet

Așa începe povestea Siel, noul vin alb de la Tohani România, vin creat din struguri românești în cea mai importantă zonă viticolă din România, sub semnătura lui Albertus Van Der Merwe, oenologul sud-african al producătorului din Dealu Mare. Siel nu este numai o producție despre un vin. Este despre călătoria în căutarea sensului, a sinelui și a sufletului. Este povestea unui vin-experiență, clădit pe o poveste universală, poveste care, de această dată, se încheie și reîncepe fericit chiar aici, în România. La Tohani.

Vinul este o sursă inepuizabilă de inspirație pentru cinematografie. Actorii și regizorii împărtășesc același entuziasm față de creația lor, ca și producătorii de vin. Aceeași muncă, aceeași concentrare ne aduce împreună.”, declară Claude Brasseur, președintele juriului Oenovideo 2012.

Producția Siel a fost realizată în anul 2017 printr-o colaborare dintre Tohani România și Mediaholic Studio, din echipa de proiect facând parte:

– Regie și producție: Răzvan Marinescu

– Director de imagine: Dragoș Sabadac

– Scenariu: Valentina Buzămurgă, Răzvan Marinescu & Claudia Stroe

– Sunet: Mihai Ogășanu

– Fotografie: Mihai Dăscălescu

– Actor principal: Albertus Van Der Merwe